Cha han

Cha han is de nasi van China. Niet origineel Chinees, maar door Amerikanen omarmd als typisch Chinees eten en dat met al die Japanse sojasaus erdoor. Erg lekker is het wel. De klein gesneden groenten en vlees zorgt ervoor dat je maar kort hoeft te roerbakken. Ook nog lekker snel dus.


Je maakt het zo:

400 gr. vlees van kippendijen of kipbraadsticks
4 eetlepels yakitorisaus(zie bijgaand recept)
4 eetlepels olie
16 gekookte, gepelde garnalen
4 eetlepels maiskorrels uit blik of pot, uitgelekt
4 eetlepels peultje in dunne reepjes gesneden
8 kleine champignons in plakjes gesneden
4 lenteui in stukjes van 2 1/2 cm. gesneden
4 eieren losgeklopt
zout
sojasaus
ongeveer 100 gr. gekookte pandanrijst

Yakitorisaus:
6 el sake
175 cl lichte sojasaus
6 el mirin
1 el basterdsuiker

Doe alle ingrediƫnten in een steelpan, verwarm en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Hij is in de koelkast onbeperkt houdbaar en ook erg lekker over tauge/bosui/komkommersalade.



Doe de kip in een kom met de yakitorisaus. Verdeel de marinade goed over de kip. Laat 30 tot 60 minuten marineren.
Schep de kip eruit, bewaar de marinade en snijd het vlees schuin in dunne plakjes.
Verhit de wok tot hij goed heet is en bijna gaat roken, doe er dan de olie in. Voeg de garnalen, maiskorrels peultjes, paddestoelen en lenteui met de plakjes kip toe en roerbak alles 5 minuten tot de groente beetgaar en de kip gaar is. Doe de eieren erbij en roer tot ze net zijn gestold.
Schep de rijst erdoor en breng op smaak met zout en sojasaus en blijf roerbakken tot alles gelijkmatig vermengd en de rijst heet is.
Meteen serveren. 


Reacties