Frozen Margarita's uit de ijsmachine

Frozen Margarita's en koninginnedag zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een groep vrienden vierden we in het kinderloze tijdperk de verjaardag van de koningin bijzonder grondig en margarita's hoorden daar bij. Net zoals oranjesoezen, bier in Le Journal, overvloedige porties bitterballen, oranjebitter en een broodje shoarma bij dat ene kraampje op de hoek, waar ze echt heel erg lekker waren. Het brood, het vlees, de saus, alles was goed. Tegen de tijd dat we uitgegeten en -gedronken waren, was de vrijmarkt allang over. Leve de koningin. Hoera. Hoera. Hoera.

Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om thuis ook lekkere margarita's te maken, maar ik kreeg het nooit voor elkaar. Met de blender werd het ijs nooit zo lekker zalvig als uit zo'n slush puppy apparaat. Ik heb zelfs eens gekeken of ik zo'n apparaat niet kon aanschaffen. Maar ja, waar laat je dat nou weer? Mijn
aanrecht is al overvol. En oh ja, het kostte ook nog eens 500 euro. Best pittig voor een drankje.

Ik bleef dus nog even doorzoeken en kwam dit recept tegen. Perfect! Je moet er wel een ijsmachine voor hebben. Heb je zelf geen ijsmachine? Vraag eens rond bij vrienden. Die apparaten staan namelijk heel vaak te verstoffen in de kast, net als pastamachines. Dit is de perfecte aanleiding om het ding tevoorschijn te halen en een lekker drankje te maken. Wedden dat je ijsmachine nog even blijft staan? 

Je maakt het zo voor 2 personen: 

100 ml Tequila Gold
50 ml Triple Sec of Cointreau
sap van 3/4 citroen. 

Doe het mengsel in de ijsmachine en voeg 400 ml water toe. Zet je ijsmachine op 30 minuten. Dip de rand van je glas in een schoteltje water en dan in een schoteltje zout. Giet dan je margarita slushy in je glas. Schijfje citroen op de rand prikken.






Proost! Leve de koningin!

Reacties