Coquille met knolselderijpuree

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete zondag. Mijn ideale dagbesteding is een mooie verdeling tussen nuttig en aangenaam, ontspannen en actief en vooral veel tijd om te koken en uitgebreid te eten.
Wat neerkomt op uitslapen, ontbijtje, koffie, wasje tussendoor, luisteren naar spreekbeurt, iets lichts en lekkers voor de lunch maken, douchen, aankleden, vast wat dingetjes voor het avondeten voorbereiden, rondje wandelen, ondertussen beetje kletsen met man en kinderen, naar huis, borrelen en dan naadloos over naar een rustig en genoeglijk moment aan tafel.
Dit is helemaal niet graag zoals mijn oudste zoon het ziet. Nog steeds vermoed ik oprechte interesse als hij vraagt wat we 's avonds eten, maar het enige wat hij wil weten is hoe laat we eten, of het een beetje makkelijk weg te krijgen is en of we wel om 19 u klaar zijn. Mijn zoon wil namelijk Studio Sport zien. Erg, erg jammer. Grote schrik toen bleek dat ik nota bene op zondag!!! twee gangen wilde serveren. Dat moest wel uren gaan duren. Wat hij niet wist, is dat het voorgerecht helemaal was voor te bereiden en de bereiding maximaal vijf minuten duurde.

Je maakt het zo voor 4:
4 coquilles
4 tijgergarnalen, rauw
8 plakjes pancetta
tijm
olie
1 knolselderij
4 el citroensap

Voorbereiden:
Wikkel om de coquilles en de garnalen 1 plakje pancetta. Besprenkel met olie en tijm en zet koel weg tot gebruik.
Schil de knolselderij en snijd in stukken. Besprenkel met citroensap, dek af en bewaar koel tot gebruik.

Bereiden:
Haal coquilles en garnalen uit de koelkast. Kook de knolselderij tot ie gaar is.
Giet de knolselderij af en pureer met de staafmixer. Voeg wat lekkere olijfolie toe en maak op smaak met wat peper en zout. Houd warm. Zet vier bordjes klaar.
Zet een koekenpan op het vuur. Als ie goed warm is, coquilles en garnalen bakken zonder olie.
Na ca anderhalve minuut, coquilles en garnalen omdraaien, knolpuree op borden scheppen, een gezellig bolletje per bord. Als coquilles en garnalen gaar zijn, op elk bolletje puree een garnaal en een coquille leggen. Voeg citroensap en een lekkere scheut olie toe aan de pan, warm even door en verdeel dan over de garnaal en coquille.

Gisteren kreeg zoon zijn zin. Hij was vijf minuten voor de begintune van Studio Sport klaar met eten en kon weer eens heerlijk voetbal kijken. Jongste ging solidair mee, man en ik maakte het restje wijn op. Iedereen tevreden.

Reacties