Stoofpeertjes




Het is ouderwets Hollandsch weer en dat vraagt om Hollandsch eten. Kloeke smaken die je van binnen en van buiten verwarmen. Flinke borden met stoer eten als boerenkool en zuurkool. Met een kuiltje. Voor de jus. Eten dat me doet denken aan vroeger. Het soort eten waardoor ik ben gaan koken om even geen Hollandse pot te hoeven eten. Het soort eten dat ik nu weer kan waarderen. Nu is het tijd voor stoofpeertjes. Niet helemaal zoals mijn moeder ze maakt, maar zeker zo lekker. 

10 stoofpeertjes
750 ml water
750 ml rode wijn
375 gram suiker
4 steranijs
½ citroen
een flinke stok kaneel

Breng water en rode wijn met suiker, steranijs, kaneel en citroen aan de kook en laat even koken. Schil de stoofpeertjes, maar laat ze heel en laat het stokje eraan zitten  Doe de stoofpeertjes in de hete siroop en laat op laag vuur ca 1,5 uur pocheren tot de peertjes gaar zijn.

Reacties