Pasta met forelfilet


Ik weet niet meer waar ik het recept vandaan heb, maar dat maakt niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt is dat het een van onze favorieten is, thuis, van de afgelopen tijd. In een recordtijd te maken, met niet al te veel ingrediĆ«nten die ook nog makkelijk te vinden zijn. Het enige wat je hieraan hoeft te koken is de pasta. De rest drapeer je er zo gezellig mogelijk door- en overheen.

Je maakt het zo voor vier personen:
korte pasta, ongeveer 400 gram
potje rode pesto (ja, dat doe ik ook wel eens, die van Jamie Oliver is lekker)
pijnboompitjes, ongeveer 100 gram
250 gram gerookte forelfilet
rucola/gemengde sla
zout/peper

Kook de pasta in ruim water met flink wat zout beetgaar. Ondertussen rooster je de pijnboompitjes in een koekenpan, verdeel je de forelfilet in hapklare stukjes en doe je vast een handje rucola in een schaal. Als de pasta gaar is, giet je hem af en roer je er drie of vier flinke eetlepels pesto door. Doe de pasta dan in de klaar staande schaal. Nog een handje rucola erbovenop, dan de forelfilet en dan de pijnboompitjes. Schep luchtig door elkaar. Als je roert, wordt het een rommeltje. Zonde van je moeite.
Klaar! Nu lekker opeten.





Reacties