Het allerleukste van koken vind ik om met normaal verkrijgbare ingrediënten een andere draai aan gerechten te geven. Vaak is toch het uitgangspunt dat wat je in huis hebt gehaald, dat wat nog in de vriezer zit en er 's morgens al uit is gehaald of dat wat echt nu op moet. In mijn geval was dat zalm en peultjes. Daar moet dan iets mee gebeuren. Ik kan het stukje zalm bakken en de peultjes koken, aardappeltje erbij. Lekker. Maar ook een beetje saai en ook zo normáál. Dat moet toch anders kunnen!? En dat kan! Deze keer heb ik een Japanse twist aan het geheel gegeven. Lekker? Nee, heerlijk!
Je maakt het zo voor vier personen:
4 zalmfilets
2 tl wasabipasta
4 el sojasaus (geen ketjap)
2 el rijstazijn
1 tl suiker
2 el olie
1/2 zakje verse bieslook, niet te fijngesnipperd
zakje peultjes, ca 250 gram
4 bosuitjes in schuine stukjes gesneden
sesamzaadjes
2 el olie
rijst
Pan met water aan de kook brengen. Als het water kookt, rijst en zout toevoegen en rijst nèt gaar koken. Afgieten en de pan met rijst met de deksel op de pan nog even laten staan. Dit kan zeker nog 10 minuten. De rijst blijft lang warm. Vlak voor serveren losroeren met een vork.
Maak een dressing van de wasabipasta, sojasaus, rijstazijn en suiker. In koekenpan olie verhitten en zalmfilets aan beide kanten ca 4 minuten bakken tot de vis net gaar is. Wasabidressing over de zalm in de pan schenken. Bieslook erover strooien.
In een andere koekenpan sesamzaadjes kort roosteren en op een schoteltje af laten koelen. Dan olie in pan doen en peultjes erin roerbakken. Na ca 2 minuten bosui toevoegen en kort meebakken. Aan het einde van de kooktijd sesamzaadjes erover strooien.
Eet smakelijk!
Je maakt het zo voor vier personen:
4 zalmfilets
2 tl wasabipasta
4 el sojasaus (geen ketjap)
2 el rijstazijn
1 tl suiker
2 el olie
1/2 zakje verse bieslook, niet te fijngesnipperd
zakje peultjes, ca 250 gram
4 bosuitjes in schuine stukjes gesneden
sesamzaadjes
2 el olie
rijst
Pan met water aan de kook brengen. Als het water kookt, rijst en zout toevoegen en rijst nèt gaar koken. Afgieten en de pan met rijst met de deksel op de pan nog even laten staan. Dit kan zeker nog 10 minuten. De rijst blijft lang warm. Vlak voor serveren losroeren met een vork.
Maak een dressing van de wasabipasta, sojasaus, rijstazijn en suiker. In koekenpan olie verhitten en zalmfilets aan beide kanten ca 4 minuten bakken tot de vis net gaar is. Wasabidressing over de zalm in de pan schenken. Bieslook erover strooien.
In een andere koekenpan sesamzaadjes kort roosteren en op een schoteltje af laten koelen. Dan olie in pan doen en peultjes erin roerbakken. Na ca 2 minuten bosui toevoegen en kort meebakken. Aan het einde van de kooktijd sesamzaadjes erover strooien.
Eet smakelijk!
NB. Er is een groot (heel groot) verschil tussen de wasabipasta uit de supermarkt (op de foto rechts) en de wasabi uit de toko. De wasabi links is vuur uit een tube! Het kan handig zijn om van te voren de vuurkracht van je wasabi te testen, heb ik uit eigen ervaring gemerkt.
Reacties
Een reactie posten