Insalata Caprese zul je waarschijnlijk wel eens gegeten hebben. Het betekent letterlijk salade in de stijl van Capri. Dit eiland ligt in de baai bij Napels en het moet er werkelijk stikken van de heerlijke tomaten, basilicum en goeie mozzarella, want dat zijn de belangrijkste ingrediƫnten van deze salade. Besprenkeld met wat lekkere olijfolie is het een heerlijke frisse salade, die staat of valt met de kwaliteit van de mozzarella.
Vandaag heb ik er een hartige taart mee gemaakt. Hij ruikt heerlijk, smaakt nog lekkerder en is heel snel te maken. Je hoeft hier niet de allerbeste mozzarella voor te nemen, al smelt die wel wat mooier dan een simpeler variant.
Je maakt het zo:
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 bolletje mozzarella, in plakken gesneden
5 lekkere - niet te grote- tomaten, in plakjes gesneden
4 eetlepels pesto - vers, indien mogelijk, maar zeker aan te raden!
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
bosje basilicum
peper, zout
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een ronde taartvorm met het deeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijd de bodem met de pesto. Verdeel de tomaatjes erover en dan de mozzarella. Scheur deze met je vingers tot wat kleinere stukjes. Pers de teentjes knoflook uit, snijd de basilicum zo klein mogelijk. Dit kun je ook doen met een vijzel of in het molentje van de staafmixer. Meng dit door de olie en maak op smaak met peper en zout. Sprenkel de knoflook/basilicumolie over de taart en bak ca 20 minuten in de oven. De vulling is dan nog wat vloeibaar, maar dit zal opstijven zodra de taart uit de oven is.
Lekker met rucolasalade met citroendressing.
Speciaal voor mijn lieve zus, want zonder vlees en makkelijk te maken.
Vandaag heb ik er een hartige taart mee gemaakt. Hij ruikt heerlijk, smaakt nog lekkerder en is heel snel te maken. Je hoeft hier niet de allerbeste mozzarella voor te nemen, al smelt die wel wat mooier dan een simpeler variant.
Je maakt het zo:
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 bolletje mozzarella, in plakken gesneden
5 lekkere - niet te grote- tomaten, in plakjes gesneden
4 eetlepels pesto - vers, indien mogelijk, maar zeker aan te raden!
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
bosje basilicum
peper, zout
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een ronde taartvorm met het deeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijd de bodem met de pesto. Verdeel de tomaatjes erover en dan de mozzarella. Scheur deze met je vingers tot wat kleinere stukjes. Pers de teentjes knoflook uit, snijd de basilicum zo klein mogelijk. Dit kun je ook doen met een vijzel of in het molentje van de staafmixer. Meng dit door de olie en maak op smaak met peper en zout. Sprenkel de knoflook/basilicumolie over de taart en bak ca 20 minuten in de oven. De vulling is dan nog wat vloeibaar, maar dit zal opstijven zodra de taart uit de oven is.
Lekker met rucolasalade met citroendressing.
Speciaal voor mijn lieve zus, want zonder vlees en makkelijk te maken.
Reacties
Een reactie posten