Vorige week hebben we ons BBQ-seizoen geopend. Niet geheel toevallig viel dit samen met de verjaardag van mijn jongste zoon. We hebben er jaren geleden een goede gewoonte van gemaakt om met de verjaardagen van onze kinderen te BBQ-en. Nu is dat op eind mei doorgaans prima te doen. Mijn oudste zoon is echter jarig tussen kerst en oud en nieuw... maar daarover later meer.
Ik vind het heerlijk om de feestjes van mijn kinderen te vieren met vrienden en familie en dan lekker te eten en, och ja, ook wel wat erbij te drinken. Zoals het een kookliefhebber betaamt wordt er dan zo goed als niks kant en klaar in huis gehaald. Het is geen culinaire BBQ, maar gewoon eerlijk en eenvoudig BBQ-materiaal. Ik marineer zelf de kippendijfilet voor de saté, maak satésaus, knoflooksaus, tzatziki en salades. Van rundergehakt maak ik köfte, pittige gehaktspiesjes. Ik koop lekkere, en vooral verse, hamburgers en worstjes. Ik ben er maar druk mee. Mijn jarige zoon kan het ondertussen maar weinig boeien wat we allemaal eten. Als hij een speklapje kan krijgen is hij rondom gelukkig en die haal ik dan ook speciaal voor hem. Meestal blijft het echter bij een stokbroodje en een worstje dat in zijn handen kan worden gedrukt als ie met een slinger vriendjes voorbij rent.
Dat onze vrienden zo hun eigen, onvermoede, voorkeuren hebben, bleek de afgelopen BBQ. Vriendin 1 zou alleen komen als ik couscoussalade zou maken en vriendin 2 heeft iedereen tijdens de BBQ ervan weerhouden de couscoussalade op te eten, zodat zij de restjes mee naar huis kon nemen. Gelukkig maak ik altijd lekker veel!
Je maakt het zo:
500 gr couscous
olie
boter
1 komkommer
1 doosje cherrytomaatjes
1 bosje bosui
150 gram feta
paar blaadjes munt
citroensap
peper, zout
Doe de couscous, 7,5 dl water en een scheutje olie in een ruime pan. Voeg zout toe. Breng aan de kook en haal dan meteen van het vuur. Roer de couscous los en laat ca 10 minuten wellen met de deksel op de pan tot al het vocht is opgenomen. Voeg een klontje boter toe aan de couscous en roer nog eens los met een vork. Hier wordt het heerlijk fluwelig van. Doe de couscous dan in een saladeschaal.
Snijd de komkommer in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Snijd twee uitjes van de bosui in ringetjes. Voeg dit toe aan de couscous, maak op smaak met citroensap, peper en zout en roer even luchtig om. Verkruimel de feta boven de salade en scheur wat blaadjes munt in grove stukken en strooi erover heen.
Ik wens jullie een fijne BBQ!
Ik vind het heerlijk om de feestjes van mijn kinderen te vieren met vrienden en familie en dan lekker te eten en, och ja, ook wel wat erbij te drinken. Zoals het een kookliefhebber betaamt wordt er dan zo goed als niks kant en klaar in huis gehaald. Het is geen culinaire BBQ, maar gewoon eerlijk en eenvoudig BBQ-materiaal. Ik marineer zelf de kippendijfilet voor de saté, maak satésaus, knoflooksaus, tzatziki en salades. Van rundergehakt maak ik köfte, pittige gehaktspiesjes. Ik koop lekkere, en vooral verse, hamburgers en worstjes. Ik ben er maar druk mee. Mijn jarige zoon kan het ondertussen maar weinig boeien wat we allemaal eten. Als hij een speklapje kan krijgen is hij rondom gelukkig en die haal ik dan ook speciaal voor hem. Meestal blijft het echter bij een stokbroodje en een worstje dat in zijn handen kan worden gedrukt als ie met een slinger vriendjes voorbij rent.
Dat onze vrienden zo hun eigen, onvermoede, voorkeuren hebben, bleek de afgelopen BBQ. Vriendin 1 zou alleen komen als ik couscoussalade zou maken en vriendin 2 heeft iedereen tijdens de BBQ ervan weerhouden de couscoussalade op te eten, zodat zij de restjes mee naar huis kon nemen. Gelukkig maak ik altijd lekker veel!
![]() |
Geen eigen foto deze keer. De salade was al op!! |
500 gr couscous
olie
boter
1 komkommer
1 doosje cherrytomaatjes
1 bosje bosui
150 gram feta
paar blaadjes munt
citroensap
peper, zout
Doe de couscous, 7,5 dl water en een scheutje olie in een ruime pan. Voeg zout toe. Breng aan de kook en haal dan meteen van het vuur. Roer de couscous los en laat ca 10 minuten wellen met de deksel op de pan tot al het vocht is opgenomen. Voeg een klontje boter toe aan de couscous en roer nog eens los met een vork. Hier wordt het heerlijk fluwelig van. Doe de couscous dan in een saladeschaal.
Snijd de komkommer in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Snijd twee uitjes van de bosui in ringetjes. Voeg dit toe aan de couscous, maak op smaak met citroensap, peper en zout en roer even luchtig om. Verkruimel de feta boven de salade en scheur wat blaadjes munt in grove stukken en strooi erover heen.
Ik wens jullie een fijne BBQ!
lekker lekker lekker zegt vriendin 2
BeantwoordenVerwijderen