Ik heb ook niet alle dagen van de week zin om alles uit de kast te trekken om mijn huisgenoten te overweldigen met mijn culinaire driften. En dan is het zo fijn als je met hele simpele ingrediënten heel lekker eten kunt maken. En het is nog fijner als je een beetje op weg wordt geholpen door ZTRDG. Dit recept heb ik van hun website, maar ik heb er natuurlijk nog wel iets van mezelf aan toegevoegd.
Nieuwe aardappels met sperzie- en tuinboontjes en kappertjesbotersaus
Voor 4 personen
500 g nieuwe, beetje kruimige, aardappels
250 g sperziebonen
50 g zure kappertjes
150 g boter
250 g verse tuinbonen
2 gerookte makrelen, zelf schoongemaakt of 400 gram makreelfilets
zout en peper
Kook de aardappels in de schil net gaar. Giet af, schud ze even om in de pan en hou warm. Maak de sperziebonen schoon. Kook in 5 min. in kokend zout water gaar, giet af en houd warm. Doe een klein beetje water en één tl kappertjes-azijn in en pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de boter al kloppend toe. Blijf roeren. Er zou nu een gebonden botersaus (‘beurre monté’) moeten zijn ontstaan. Zo niet: ook goed. Voeg de kappertjes en zout en peper toe en proef. Leg de aardappels op een lage platte schaal, verdeel de boontjes erover en schenk de botersaus er ruim overheen. (Dat mag wel een keertje) Ook lekker bestrooid met kort gekookte tuinboontjes. Kleine, verse tuinboontjes dop je een keer, grote zijn het lekkerst als je ze dubbeldopt, dus het harde velletje er ook nog afhaalt.
Wij aten er stukjes makreelfilet bij. De vettige makreel combineerde geweldig met de lekker zurige kappertjesbotersaus. Een heerlijk fris lenteachtig gerecht. Komt zeker vaker bij ons op tafel. En als je de tuinboontjes héél kort kookt, worden ze niet bitter. Mijn kinderen vonden ze prima te eten.
Nieuwe aardappels met sperzie- en tuinboontjes en kappertjesbotersaus
Voor 4 personen
500 g nieuwe, beetje kruimige, aardappels
250 g sperziebonen
50 g zure kappertjes
150 g boter
250 g verse tuinbonen
2 gerookte makrelen, zelf schoongemaakt of 400 gram makreelfilets
zout en peper
Kook de aardappels in de schil net gaar. Giet af, schud ze even om in de pan en hou warm. Maak de sperziebonen schoon. Kook in 5 min. in kokend zout water gaar, giet af en houd warm. Doe een klein beetje water en één tl kappertjes-azijn in en pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de boter al kloppend toe. Blijf roeren. Er zou nu een gebonden botersaus (‘beurre monté’) moeten zijn ontstaan. Zo niet: ook goed. Voeg de kappertjes en zout en peper toe en proef. Leg de aardappels op een lage platte schaal, verdeel de boontjes erover en schenk de botersaus er ruim overheen. (Dat mag wel een keertje) Ook lekker bestrooid met kort gekookte tuinboontjes. Kleine, verse tuinboontjes dop je een keer, grote zijn het lekkerst als je ze dubbeldopt, dus het harde velletje er ook nog afhaalt.
Wij aten er stukjes makreelfilet bij. De vettige makreel combineerde geweldig met de lekker zurige kappertjesbotersaus. Een heerlijk fris lenteachtig gerecht. Komt zeker vaker bij ons op tafel. En als je de tuinboontjes héél kort kookt, worden ze niet bitter. Mijn kinderen vonden ze prima te eten.
Reacties
Een reactie posten