Paprikajam met saffraan

Ik heb nog wat paprika's over. Ga ik dit eens van maken. Ben benieuwd!


Zo is het geworden:
nog een week wachten voor ik het kan proeven, maar het ruikt al heerlijk.





Ontvel 1 kilo paprika, snijd ze in stukjes en doe ze samen met 250 gram suiker, wat saffraan en wat peper in een pan. Voeg het sap van 1 citroen en de zeste (dunne reepjes van de schil zonder het wit) er aan toe. 
Laat dit mengsel 30 minuten zachtjes pruttelen. 
De paprika's uit laten lekken en het sap laten inkoken tot siroop. 

Alle ingrediënten samen voegen en in schone potten schenken. 
Minimaal 1 week bewaren voor gebruik. 

Lekker bij eendenborst, bij pâté en bij gerookte kipfilet.


Reacties

  1. Ziet er prachtig uit! Zal ook vast heerlijk smaken en anders gebruik je de potjes als decoratie in je keuken ;-) Maar ik denk dat alle potten helemaal worden leeg gelepeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje meid, wat ben je productief! Ben erg nieuwsgierig hoe dit smaakt! Ook leuk als weggevertje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten