Saltimbocca à la Romana

Wat me gisteren overkwam!
Elke morgen denk ik al aan wat we 's avonds gaan eten. Kan ik het vast een beetje voorbereiden, eventueel wat uit de vriezer halen. Dat soort dingen. Gisteren niet.
Om half zes, na een hele middag op het voetbalveld bij het voetbaltoernooi van oudste zoon, door naar finale trouwens, ja, dank je wel, dacht ik pas aan het eten. Best laat he?

Naar de supermarkt gefietst, de nieuwe Jumbo. Ik had al gehoord dat de pasta die ze daar verkopen echt lekker is, dus het ging in elk geval iets met pasta worden. Ook heel goed na het voetballen. Ik heb er oa bucatini nr 9 van Barilla gekocht. Echt heel dikke spaghetti.

Maar wat erbij? Het moest inmiddels wel iets zijn wat snel klaar is, een klein vleesje en wat groenten, en het werd Saltimbocca à la Romana. 'Spring in je mond' kalfsschnitzeltjes met parmaham en salie en saus met Marsala. Erbij gebakken courgette. Lekker, snel klaar en ziet er uit alsof je echt heel erg je best hebt gedaan.





voor twee volwassenen en twee kinderen

2 kalfsschnitzels
6 plakken parmaham (iets dikker gesneden, anders scheuren ze te makkelijk)
6 blaadjes salie
olie om in te bakken en een klontje roomboter
marsala (kleine flesjes bij de slijter te koop)

Ik snijd de kalfsschnitzel altijd in kleinere lapjes vlees. Ongeveer drie lapjes uit één schnitzel. Ik vind dat er lekkerder uitzien, het stukje vlees op je bord ziet er wat eleganter uit en voor kinderen is zo'n klein stukje precies genoeg. Zelf zou je nog een tweede stukje kunnen nemen.

Leg een plak parmaham op een snijplank. Leg een stukje kalfsschnitzel in het midden erop. Salieblaadje erbovenop en vouw nu de twee helften van de plak parmaham over het vleesje. Steek dit vast met een cocktailprikker.

Verwarm in een koekenpan wat olijfolie met een klontje roomboter en bak de saltimbocca′s in ca 5 minuten (in totaal dus) aan 2 kanten bruin. Leg de vleesjes op (voorverwarmde) borden, houd ze warm in folie, en giet een stevige scheut marsala in de pan. Laat even kort inkoken en bedruip dan elke saltimbocca met wat van dit braadvocht. 



Erbij: gebakken courgette

Snijd een courgette in de lengte doormidden. Snijd de helften in drie of vier lange repen en snijd deze repen in stukjes van ca 4 cm lang. Doe in vergiet en laat even staan. 
Wanneer je de courgette gaat bakken, dep je ze droog met een stukje keukenrol.
Laat een koekenpan heet worden (echt heet). En dan nu snel: scheutje olie erin en dan de courgette erin. Blijven omschudden tot ze bruin geschroeid zijn. Dit duurt een minuutje of vier. Echt niet langer, want dan worden het pruttige reepjes. Dat wil je niet. Ze garen ook altijd nog een beetje na. Nu nog een scheutje lekkere olie erover, ik gebruik knoflookolie en dan serveren.

Ondertussen heb je natuurlijk je pasta gekookt, zodat deze gelijk met saltimbocca en courgette klaar is.

Reacties