Lastiger is het om elke week een andere soep te eten. Elke week tomatensoep met ballen? Toch maar niet. En soep is natuurlijk bij uitstek geschikt om je kinderen groenten te laten eten, zonder dat ze het doorhebben. Even de staafmixer erin als alle ingrediënten gaar zijn. En voila, heerlijke, voedzame, warmmakende soep die zonder morren naar binnen gaat.
Deze maandag soep om op te kauwen en omdat het zulk lekker lenteweer was, een soepje met wat lente-achtig spul erin.
voor 4 personen:
olie
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 ansjovisjes
1 paprika, niet rood (alleen vanwege het kleurcontrast) in vierkanten gesneden
1 prei in ringetjes gesneden
3 bouillonblokjes (rund of groenten)
1 blik tomatenblokjes
1 pakje tomato frito
handje grote pasta
handje diepvries doperwten
paar kolfjes minimais in drieën gesneden
Fruit de ui, knoflook en ansjovis in olie in een hoge pan met dikke bodem. Roer tot de ansjovisjes uit elkaar vallen en laat rustig gaar worden.
Voeg paprika en prei toe en bak even mee, zodat ze wat meer smaak vrijgeven.
Voeg 1 liter water toe, tomatenblokjes, tomato frito, bouillonblokjes en pasta. Laat aan de kook komen en draai dan de hitte lager. Laat minuut of 10 koken tot pasta gaar is. Voeg vlak voor het einde doperwtjes en minimais toe. Proef en voeg desgewenst peper en zout toe. Schenk er aan tafel een lekkere scheut (beetje groene) olijfolie bij.
Erbij:
Stokbrood en tonijnsalade.
Maak zelf tonijnsalade door een blikje tonijn met een paar eetlepels mayonaise (kan ook half mayo, half zure room) en een kneep ketchup door elkaar te roeren. Peper en zout erbij.
Makkelijk en lekkerder dan de bakjes uit de super met die rare harde bonkies erin.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten