Ik was dit weekend in Bremen. Feestje in het favoriete restaurant van lieve vriendin, tevens schoonzus. Het feestje begon goed met een heerlijk antipasti festijn. De prosecco werd royaal ingeschonken, bijgeschonken en opgeschonken. Er werden oude vriendschappen aangehaald en nieuwe vriendschappen opgedaan en er werd vreselijk enthousiast gedanst. Het was een goed feest.
Nu even terug naar het buffet. Er was zo veel lekkers! Vitello tonnato, gegrilde sardines, geroosterde courgette en aubergine, salade caprese, zalm, boontjes, gemarineerde artisjokken en gesmoorde gele paprika. Nou klinkt dat laatste misschien niet zo spectaculair, maar dat is heerlijk! De paprika wordt lang gestoofd en wordt zo heerlijk zacht en zoetig.
Je maakt het zo:
3 à 4 gele paprika's
2 tenen knoflook, geplet
5 eetlepels olijfolie
5 ansjovisfilets
2 eetlepels melk
Maak de paprika's schoon en snijd ze in flinke repen. Bak de knoflook aan in de olie. Laat niet bruin worden. Voeg na een minuut de ansjovisfilets toe en laat ze helemaal uit elkaar vallen. Help een beetje door te pletten en roeren met een pollepel. Doe de melk en de paprika's in de pan en schep alles om. Draai het vuur laag, heel laag. doe het deksel op de pan en laat de paprika's in een uurtje gaar worden. Roer af en toe om. Ze zijn klaar als de paprika's heel zacht zijn geworden.
Snijd ondertussen brood, leg wat plakken ham en worst op een bord: heb je zomaar je eigen mini antipasti festijn.
Nu even terug naar het buffet. Er was zo veel lekkers! Vitello tonnato, gegrilde sardines, geroosterde courgette en aubergine, salade caprese, zalm, boontjes, gemarineerde artisjokken en gesmoorde gele paprika. Nou klinkt dat laatste misschien niet zo spectaculair, maar dat is heerlijk! De paprika wordt lang gestoofd en wordt zo heerlijk zacht en zoetig.
Je maakt het zo:
3 à 4 gele paprika's
2 tenen knoflook, geplet
5 eetlepels olijfolie
5 ansjovisfilets
2 eetlepels melk
Maak de paprika's schoon en snijd ze in flinke repen. Bak de knoflook aan in de olie. Laat niet bruin worden. Voeg na een minuut de ansjovisfilets toe en laat ze helemaal uit elkaar vallen. Help een beetje door te pletten en roeren met een pollepel. Doe de melk en de paprika's in de pan en schep alles om. Draai het vuur laag, heel laag. doe het deksel op de pan en laat de paprika's in een uurtje gaar worden. Roer af en toe om. Ze zijn klaar als de paprika's heel zacht zijn geworden.
Snijd ondertussen brood, leg wat plakken ham en worst op een bord: heb je zomaar je eigen mini antipasti festijn.
Reacties
Een reactie posten