Wie houdt er niet van lekker en snel? Ik wel. Ik ben er gek op. Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken, maar ook heel lekker om binnen 30 minuten klaar te zijn en dan eindigen met iets lekkers wat er ook nog uitziet alsof je heel erg je best hebt gedaan. Wil je dat ook? Probeer dan dit eens: zwarte spaghetti met ricotta en gegrilde kip. Het is trouwens visueel het meest aantrekkelijk om hiervoor echt zwarte spaghetti te gebruiken.
Voor 4 personen:
250 gr zwarte spaghetti
1 bakje ricotta
2 kipfilets
2 teentjes knoflook
olijfolie
blaadje of 20 verse basilicum
peperoncino (gedroogde pepertjes in vlokjes-Italiaans)
zout, peper
optionele tomatensaus:
3/4 pakje tomato frito
2 teentjes knoflook
scheutje room
peper, zout
Zet een grote pan met ruim water op, breng aan de kook. Zout erin en pasta erin.
Snijd de kipfilet in lange repen, twee per persoon, doe in een schaaltje of diep bord, doe er wat olijfolie en twee uitgeperste teentjes knoflook over en laat even staan.
Roer zes eetlepels ricotta glad met een scheut olijfolie, peper en zout. Zet apart.
Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
Grill de repen kipfilet ca 6 minuten in een grillpan.
Houd ondertussen je pasta in de gaten. Bijna gaar maar de rest nog niet klaar? Draai het vuur uit. De pasta zal langzaam verder garen.
Rest ook klaar? Giet pasta af in vergiet, doe terug in de pan en giet er wat olijfolie over. Zo zal het niet gaan plakken.
Verdeel de pasta over vier diepe borden. Toefje ricotta erop, dan wat snippers peperoncino en wat basilicum. Leg er per bord twee reepjes kip bovenop.
Voor de sausliefhebbers had ik er ook nog een klein beetje tomatensaus bij gemaakt. Je kunt alle ingrediƫnten in een pannetje doen en op het laatst snel even opwarmen. Doe in een kom en zet op tafel om naar behoefte toe te voegen.
Voor 4 personen:
250 gr zwarte spaghetti
1 bakje ricotta
2 kipfilets
2 teentjes knoflook
olijfolie
blaadje of 20 verse basilicum
peperoncino (gedroogde pepertjes in vlokjes-Italiaans)
zout, peper
optionele tomatensaus:
3/4 pakje tomato frito
2 teentjes knoflook
scheutje room
peper, zout
Zet een grote pan met ruim water op, breng aan de kook. Zout erin en pasta erin.
Snijd de kipfilet in lange repen, twee per persoon, doe in een schaaltje of diep bord, doe er wat olijfolie en twee uitgeperste teentjes knoflook over en laat even staan.
Roer zes eetlepels ricotta glad met een scheut olijfolie, peper en zout. Zet apart.
Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
Grill de repen kipfilet ca 6 minuten in een grillpan.
Houd ondertussen je pasta in de gaten. Bijna gaar maar de rest nog niet klaar? Draai het vuur uit. De pasta zal langzaam verder garen.
Rest ook klaar? Giet pasta af in vergiet, doe terug in de pan en giet er wat olijfolie over. Zo zal het niet gaan plakken.
Verdeel de pasta over vier diepe borden. Toefje ricotta erop, dan wat snippers peperoncino en wat basilicum. Leg er per bord twee reepjes kip bovenop.
Voor de sausliefhebbers had ik er ook nog een klein beetje tomatensaus bij gemaakt. Je kunt alle ingrediƫnten in een pannetje doen en op het laatst snel even opwarmen. Doe in een kom en zet op tafel om naar behoefte toe te voegen.
Reacties
Een reactie posten