Nijkerk, er zijn dagen dat ik er niet kom. Sterker nog, tot nu toe was er maar een dag in mijn leven dat ik er wel geweest ben, namelijk gisteren. Aanleiding was eindelijk eens met drie vriendinnen eten. Op wonderbaarlijke wijze is Nijkerk de plaats die precies tussen ons vieren in ligt en laat een vriendin daar nou een ontzettend lekker restaurant weten. Hop, ernaar toe. Nijkerk dus. Het restaurant is in twee gedeelten opgedeeld. Een chique tak, de Salentein. Daar eet je heerlijk, maar daar zit wat je rechterop en ga je automatisch zachter praten. Dat wilden we niet. Ze hebben er ook een grillrestaurant, El Portillo. Daar kun je lekker hard lachen. En heel lekker eten, merkte ik gisteren.
Het vlees komt van eigen koe. Er lopen zo'n 150 Black Angus runderen op het landgoed van Salentein. Die lopen in de wei en eten goed voer. Dat proef je. Veel vleesgerechten op de kaart. Logisch in een grillrestaurant. Gelukkig zijn de porties licht en bescheiden. Ik begon vooraf met rundvlees op oosterse wijze, met zoetzure rettich, wasabimayonaise en cassavechips. Lekker! Al had voor mij de wasabimayonaise iets pittiger gemogen.
Vriendin 1 nam carpaccio waar ze zeer over te spreken was. Eigenlijk de lekkerste die ze ooit gegeten had. Geen pijnboompitjes deze keer, maar geroosterde pecannoten. Vriendin 2 nam de Thaise salade met gamba's en was daar zeer blij mee. Vriendin 3 had hetzelfde gerecht als ik. Ook zij rondom tevreden.
Als hoofdgerecht namen we quiche met geitenkaas, notengehakt en peren-pecannotencompote. Nacho toledo's met mexicaans rundvlees, zwarte bonen en quacemole en twee keer de gegrilde dorade.
Het vlees komt van eigen koe. Er lopen zo'n 150 Black Angus runderen op het landgoed van Salentein. Die lopen in de wei en eten goed voer. Dat proef je. Veel vleesgerechten op de kaart. Logisch in een grillrestaurant. Gelukkig zijn de porties licht en bescheiden. Ik begon vooraf met rundvlees op oosterse wijze, met zoetzure rettich, wasabimayonaise en cassavechips. Lekker! Al had voor mij de wasabimayonaise iets pittiger gemogen.
Vriendin 1 nam carpaccio waar ze zeer over te spreken was. Eigenlijk de lekkerste die ze ooit gegeten had. Geen pijnboompitjes deze keer, maar geroosterde pecannoten. Vriendin 2 nam de Thaise salade met gamba's en was daar zeer blij mee. Vriendin 3 had hetzelfde gerecht als ik. Ook zij rondom tevreden.
Als hoofdgerecht namen we quiche met geitenkaas, notengehakt en peren-pecannotencompote. Nacho toledo's met mexicaans rundvlees, zwarte bonen en quacemole en twee keer de gegrilde dorade.
Allemaal heerlijk. De dorade was perfect gegrild, mals en smakelijk. Het taartje was heel goed van smaak en ook de nacho's bevielen goed. Merk nu dat we geen van allen het grillrestaurant eer hebben aangedaan door een lekker stuk vlees te laten grillen. Dat doen we de volgende keer!
Afgesloten met een witte chocoladebrownie en een goddelijk bordje kaas (mmm en glaasje oude port)
Nijkerk dus! El Portillo. Ben je in de buurt, ga er dan zeker langs!
Reacties
Een reactie posten